Dag 23: onze laatste dag in Port Douglas
5 november 2019 - Port Douglas, Australië
Vanmorgen voor de verandering 😀 nog eens vroeg opgestaan en om 6u30 gaan ontbijten, om op tijd te zijn voor de guided nature walk. Onze gids Brett is op de estate sinds het begin meer dan 20 jaar geleden. Hij is een vat van kennis over planten, vogels en andere dieren.
voorbeelden zijn de ‘wandelende tak’.
wallabies, spinnen meer bepaald de tarantula ( zie video), slang ( green tree snake) , eetbare mieren smakend naar citroen 🍋 🥴.
Tegen de middag met de picknickmand naar de beach en daar enkele uren gechilled op een totaal verlaten paradijselijk zandstrand OMG 😆.
Dan op aanraden van de gids vanmorgen de auto gepakt en naar de Mowbray rivier gereden om krokodillen te spotten 😮.
En ja hoor, na enkele minuten staren op de rivier een kanjer van 4 meter die voorbijgleed . Spijtig genoeg te snel om te filmen 😟.
Na nog een uurtje sporten en relaxen klaargemaakt voor dinner en een typisch Australisch menu gekozen: kangoeroe als voorgerecht ( lekker mals , rood , weinig vet veel ijzer, bijna zoals rund maar dan beter)
en Reef en beef ( surf en turf, oftewel grote gamba’s en fillet puur)
en als afsluiter een chocolate cheesecake 😁 maar wat een smaken 🙏!
Meer Australisch kan bijna niet en dat overgoten met een pinot Grigio van de McPherson wijnmakerij om de hoek 😆.
Betere afsluiter van ons Australisch reisje was niet mogelijk !
Morgen een zware reisdag via Cairns en Sydney naar Hongkong 🇭🇰!
Slaapwel!
Ik ga je natuurexploratie missen...;-)!